Η 3D εκτύπωση στην εκπαίδευση

Το Εκπαιδευτήριο ΕΥΡΩΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ έχοντας γνώση της ταχείας  και συνεχούς εξέλιξης στον τομέα της εκτύπωσης εντάσσει στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα Σεμινάριο 3D Printing – Τρισδιάστατη εκτύπωση, διάρκειας 60 ωρών / 2 διδακτικές ώρες ανά εβδομάδα,  και προτείνει ανεπιφύλακτα στους μαθητές του την παρακολούθηση του τμήματος.

Περιεχόμενο Σεμιναρίου

1η Φάση

Αρχικά θα κατασκευάσουμε ένα 3D εκτυπωτή Geeetech prusa I3 A Pro 3D printer DIY . Η συναρμολόγηση του kit απαιτεί μια λεπτή και συγχρονισμένη διαδικασία, στην οποία τα παιδιά ανταποκρίνονται πλήρως, αποκτώντας έτσι αυτοπεποίθηση, ενώ συγχρόνως αυξάνεται η δημιουργικότητα τους και η κριτική τους σκέψη, μέσω της «οπτικοποίησης» των αποτελεσμάτων της προσπάθειάς τους.

3dp Geeetech

Εφαρμογές-Οφέλη του 3D printing στην Εκπαίδευση

Όπως είναι κατανοητό, το 3D printing είναι συνυφασμένο με το πρόγραμμα μαθημάτων των θετικών και τεχνολογικών επιστημών (Φυσική, Τεχνολογία, Μηχανολογία και Μαθηματικά), αλλά και όλα τα άλλα σχολικά μαθήματα μπορούν να επωφεληθούν της τεχνολογίας της 3D εκτύπωσης.

Μερικά παραδείγματα παραθέτουμε επιγραμματικά παρακάτω:

Φυσική-Εκτύπωση μοντέλων κυττάρων

science 

Μαθηματικά-Παράσταση συναρτήσεων

maths 

Μηχανολογία

mhxanologia 

Σχέδιο-Μακέτα

sxedio

Καλλιτεχνικά

kallitexnika

 

Γεωγραφία/Γεωλογία

geology 

Ιατρική

ear 

Οδοντιατρική

teeth 

Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι βέβαιο πως σηματοδοτεί μια επανάσταση στον 21ο αιώνα! Τόσο στις θετικές επιστήμες όσο και στις Καλές Τέχνες. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμεύσει στην δοκιμή και την παραγωγή λειτουργικών πρωτοτύπων, επιδεικνύοντας καλά σχεδιασμένες λύσεις. Οι διάφορες υφές, οι σύνθετες γεωμετρίες ή τα καλούπια που η 3D εκτύπωση μπορεί να παράγει δίνουν τη δυνατότητα για δημιουργία πρωτότυπων έργων που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν απίθανο να παραχθούν μέσω της παραδοσιακής διαδικασίας κατασκευής ή θα ήταν χρονοβόρα ή  ακριβά.

davinci 3dp2