Τμήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
για παιδιά Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου

Τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους παρακολουθούν μέχρι έξι (5)  κύκλους μαθημάτων ΜΗΧΑΤΡΟΝΙΚΗ 1, ΜΗΧΑΤΡΟΝΙΚΗ 2, STEM* 1, STEM 2, STEM 3 σε αλληλεπιδραστικό και βιωματικό περιβάλλον.

Σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν και να διαχειριστούν, μέσω παιχνιδιού, βασικές έννοιες της μηχανικής, της Ηλεκτρονικής-Ηλεκτρολογίας και της Πληροφορικής που αντιστοιχούν στην ύλη του αντίστοιχου με την ηλικία τους αναλυτικού προγράμματος.

Η απόκτηση βάσεων φυσικομαθηματικής υποδο­μής και κριτικής σκέψης, μέσω ειδικών επιλογών, οδηγούν σε ολοκληρωμένη προσέγγιση των θεμελιωδών κλάδων των επιστημών.

Κάθε βήμα είναι και ένα ταξίδι εξερεύνησης μέσα στις επιστήμες, μέσα στο μέλλον!

 Σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες η Εκπαιδευτική Ρομποτική χρησιμοποιείται ως θεραπευτική μέθοδος ατόμων με διάσπαση προσοχής.

* STEM : Είναι το ακρωνύμιο των όρων Science, Technology, Engineering and Mathematics το οποίο χρησιμοποιείται για τα πεδία που αναφέρονται στις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Επιστήμη των Μηχανικών και τα Μαθηματικά.

Στόχοι:

α) Εκμάθηση ορολογίας όλων των χρησιμοποιούμενων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων σε Αγγλική και Γερμανική γλώσσα.

β) Συνεργασία σε ένα ομαδικό, αλληλεπιδραστικό και αποδοτικό  πλαίσιο.

γ) Εξοικείωση με έννοιες Ηλεκτρονικής-Ηλεκτρολογίας, σχεδιασμό Ηλεκτρονικού Κυκλώματος και κατανόηση λειτουργίας του.

δ) Βασικές αρχές του Προγραμματισμού (εισαγωγή στη γλώσσα προγραμματισμού C).

ε) Εισαγωγή στην Ρομποτική.

 Σε ένα Ρομποτικό Παιδόκοσμο

Μαθαίνουμε – Δημιουργούμε – Συνθέτουμε – Συναρμολογούμε – Διασκεδάζουμε – Προσεγγίζουμε – Θεμελιώνουμε – Οργανώνουμε – Σχεδιάζουμε – Ταξιδεύουμε – Κατασκευάζουμε – Ασκούμαστε – Προγραμματίζουμε … αλλά πάνω απ’ όλα σκεπτόμαστε με ένα διαφορετικό τρόπο !!!

 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 7 ΜΕΧΡΙ 20 ΕΤΩΝ !

Ύλη 1ου Κύκλου ( ΜechaTronik 1)

  1. Εισαγωγή στα ηλεκτρικά κυκλώματα (Δίοδοι-αντιστάσεις, …).
  2. Γνωριμία με το περιβάλλον Arduino Raspberry Pi.
  3. Εξοικείωση με ηλεκτρονικά συστήματα ( μοτέρ, σερβομηχανισμούς, αισθητήρες, αυτοματισμούς) προγραμματισμός τους μέσω Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.
  4. Γνωριμία με το περιβάλλον Mindstorms.
  5. Εντολές Προγραμματισμού – Εντολές σε Γλώσσα C+.
  6. Σύνθεση μηχανικών τμημάτων μετάδοσης κίνησης.
  7. Γνωριμία με την έννοια του ρομπότ.
  8. Κατασκευή-Συναρμολόγηση Ρομποτικού Βραχίονα KSR 1 ή ρομποτικού αυτοκινήτου mbot (Bluetooth Version) και προγραμματισμός του μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Κόστος και υλοποίηση του προγράμματος

Έναρξη Α΄ Κύκλου Σπουδών: Συνήθως τέλη Οκτωβρίου ή τέλη Ιουνίου

Διάρκεια

Χειμερινή περίοδος: Από τέλη Οκτωβρίου έως τέλη Μαρτίου ή

Θερινή περίοδος:  Από 25 Ιουνίου έως 10 Αυγούστου 

Κόστος:   35,- Ευρώ το μήνα (ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ)

Παρέχεται όλο το υλικό!

Η εκπαιδευτική ρομποτική συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι μετατρέποντας την εκπαίδευση σε μία διαδραστική, διασκεδαστική δραστηριότητα. Αυτό συμβάλλει στην ουσιαστική εκμάθηση χωρίς περιορισμούς, υποχρεώσεις, υποχωρήσεις και ενδοιασμούς, δημιουργώντας συγχρόνως μια προσιτά αμφίδρομη σχέση του εκπαιδευόμενου με το αντικείμενο.

Δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά της εκπαιδευτικής ρομποτικής να δράσουν ως εφευρέτες και να δώσουν λύσεις σε καινοτόμες ιδέες τους.

 Το ρομπότ (ο ΤΑΛΩΣ της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας) – σύγχρονο αποτέλεσμα της μηχατρονικής – δεν αποτελεί αντικείμενο δράσης, αλλά εργαλείο μέσω του οποίου υποστηρίζονται οι στόχοι του προγράμματος, κάνοντας εφικτή την εφαρμοσμένη και βιωματική μάθηση.

Η μεθοδολογία δημιουργίας ρομποτικών κατασκευών διευρύνει την κριτική και αναλυτική σκέψη, εμβαθύνει την ικανότητα και την εμπιστοσύνη για λήψη αποφάσεων, και ωθεί στην διάνοιξη νέων οριζόντων και προβληματισμών.

Το FIRST® LEGO® League (FLL) είναι ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει τα παιδιά και τους νέους με σκοπό την εξοικείωση τους με την επιστήμη και την τεχνολογία σε μία πιο «διαθεματική» ατμόσφαιρα, διοργανώνοντας ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό σε κάποια μεγάλη πόλη της Ελλάδας.

Το θέμα του διαγωνισμού αλλάζει κάθε χρόνο και αναφέρεται στις τρέχουσες εξελίξεις και καταστάσεις στον κόσμο.

Μπορούμε να συμμετάσχουμε με τα δικά μας ρομπότ!

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΕΔΩ!