Τα Γερμανικά είναι η μητρική γλώσσα σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 1/3 των κατοίκων της Ε.Ε. – περίπου 120 εκατομμύρια ανθρώπων – σκέφτεται, μιλά και γράφει Γερμανικά. Τα Γερμανικά είναι η γλώσσα του Πολιτισμού, του Goethe, του Nietzsche , του Mozart, του Beethoven, του Freud και του Einstein. Είναι η «επίσημη γλώσσα των  Επιστημών και της Εκπαίδευσης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  καθώς οι περισσότεροι επιστήμονες έχουν σπουδάσει σε χώρες όπου ομιλούνται τα Γερμανικά και αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνά χρησιμοποιούμενη γλώσσα σε τομείς όπως, χημεία, φυσική και μηχανική, ηλεκτρολογία.

Έτσι, λοιπόν, αν κάποιος επιθυμεί να σπουδάσει σε πτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο στη Γερμανία και να δώσει ώθηση στην καριέρα του τα γερμανικά αποτελούν απαραίτητο εργαλείο.

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «ΕΥΡΩΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» προετοιμάζει τους μαθητές του για τα αναγνωρισμένα πτυχία PALSO, του Ινστιτούτου Goethe, ÖSD, TELC και του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠγ).

 

10 Καλοί Λόγοι για να μάθετε Γερμανικά! Πατήστε εδώ!

Πρόγραμμα σπουδών για μαθητές Οι μαθητές μας ξεκινούν τα Γερμανικά σαν δεύτερη γλώσσα συνήθως στην Τετάρτη ή Πέμπτη Δημοτικού. Στα 4 χρόνια αποκτούν το πρώτο αναγνωρισμένο πτυχίο στην Γερμανική Γλώσσα, το Α2. Συνεχίζοντας τις σπουδές τους για έναν ακόμη χρόνο αποκτούν το Β1. Με ένα επιπλέον χρόνο αποκτούν το Β2 το οποίο πιστοποιεί την «καλή γνώση» των Γερμανικών.

Έτος Τάξη-Πτυχίο Διάρκεια
ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ Junioren** 8 μήνες*
1ο  έτος Klasse A´ 8 μήνες*
2ο  έτος Klasse B´ 8 μήνες*
3ο  έτος Klasse C´ 8 μήνες*
4ο  έτος Klasse D’–A1/A2 Κρατικό (ΚΠγ) 8 μήνες*
5ο  έτος Β1 Goethe, Κρατικό(ΚΠγ) Β1/Β2 8 μήνες*
6ο  έτος Κρατικό ΚΠγ B2-B2 Goethe 8 μήνες*
7ο  έτος ΚΠγ Επίπεδο C1/C2 8 μήνες*
8ο  έτος Επίπεδο C2 ΚΠγ-Goethe 8 μήνες*

Η προκαταρκτική τάξη JUNIOREN συστήνεται για μαθητές Τετάρτης τάξης Δημοτικού. Οι αριστούχοι μαθητές της JUNIOREN μπορούν να εγγραφούν αμέσως στην Δευτέρα τάξη Γερμανικής Klasse B’.

Πρόγραμμα σπουδών για φοιτητές – ενήλικες Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «ΕΥΡΩΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» έχει δημιουργήσει εντατικά τμήματα φοιτητών και ενηλίκων με τα οποία μπορεί ο κάθε σπουδαστής ή μαθητής Λυκείου να αποκτήσει το Β1 σε 12 μήνες και το Β2 σε ένα επιπλέον ακαδημαϊκό έτος.

Έτος Τάξη-Πτυχίο Διάρκεια
1ο  έτος Επίπεδο Β1 12 μήνες
2ο  έτος Κρατικό(ΚΠΓ)- Επίπεδο Β2 8 μήνες
3ο  έτος Επίπεδο C1 8 μήνες
4ο  έτος Επίπεδο C2 8 μήνες

Το κάθε μάθημα, σε όλες τις τάξεις, σε όλες τις γλώσσες, διδάσκεται συνήθως 2 φορές την εβδομάδα, από 2 διδακτικές ώρες, ή 2 ώρες με 15 λεπτά διάλειμμα ανά ώρα. Στα Γερμανικά, Ρομποτική και PRE-Juniors τάξεις, είναι δυνατόν το μάθημα να διαρκεί 90 λεπτά, 2 διδακτικές ώρες μαζί. (Τμήματα κ. Κουταλάκη)